Επιχορηγημένο Σεμινάριο με θέμα την Υγραεριοκίνηση

Υγραεριοκίνηση

Ο όρος υγραέριο, γνωστό και με τον αντίστοιχο διεθνή όρο LPG (ελ – πι -τζι), σύντμηση του liquified petroleum gas, αναφέρεται σε οποιοδήποτε προϊόν αποτελείται κατά βάση από μίγμα κάποιων από τους ακόλουθους υδρογονάνθρακες: προπάνιο, προπένιο(προπυλένιο), κανονικό βουτάνιο, ισοβουτάνιο, ισοβουτυλένιο, βουτένιο (βουτυλένιο) και αιθάνιο. Οι υδρογονάνθρακες αυτοί είναι σε συνήθεις ατμοσφαιρικές συνθήκες αέρια, τα οποία συνήθως υγροποιούνται υπό πίεση για τη μεταφορά και αποθήκευση.

Το κίνητρο είναι ξεκάθαρο: η κίνηση με υγραέριο είναι κατά τουλάχιστον 45% φθηνότερη από την κίνηση με βενζίνη, ενώ οι εκπομπές βασικών ρύπων είναι αρκετά χαμηλότερες. Τα αυτοκίνητα που λειτουργούν με υγραέριο εκπέμπουν κατά 10% – 20% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα. Χαμηλότερες είναι οι εκπομπές και των υπόλοιπων ρύπων, ιδιαίτερα των αρωματικών υδρογονανθράκων (μείωση έως 30%), των οξειδίων του αζώτου 40%, ενώ του μονοξειδίου του άνθρακα μειώνονται έως και 50%. Τα ποσοστά που δίνουν οι διάφορες μελέτες ποικίλλουν, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υγραέριο, σε σύγκριση με τη βενζίνη, είναι αισθητά πιο “καθαρό”

Υγραέριο

Tο υγραέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο από βενζινοκίνητα οχήματα με την τοποθέτηση μιας σειράς συσκευών και εξαρτημάτων (κιτ LPG). Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα δεύτερο σύστημα τροφοδοσίας, που περιλαμβάνει την δεξαμενή, τις σωληνώσεις τροφοδοσίας, τα μπεκ που ψεκάζουν το υγραέριο στους κυλίνδρους, τον «πνεύμονα», βαλβίδες ασφαλείας (που κόβουν την παροχή σε περίπτωση διαρροής) και μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου της λειτουργίας του συστήματος. Τα ρεζερβουάρ LPG έχουν χωρητικότητα που ξεκινά από 40 και μπορεί να φτάσει και τα 200 λίτρα.

Ο οδηγός μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιλέξει αν θέλει να κινηθεί με βενζίνη ή υγραέριο με το πάτημα ενός κουμπιού στο ταμπλό. Σε περίπτωση που ένα από τα δύο καύσιμα τελειώσει, το πέρασμα από το ένα στο άλλο γίνεται αυτόματα. Η δυνατότητα αυτή προσφέρει και αυξημένη αυτονομία, αφού ένα μέσο αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί με βενζίνη για τουλάχιστον 400 χλμ. και στη συνέχεια για άλλα 250 χλμ. καίγοντας υγραέριο.

Συμπληρωματικό όφελος είναι ότι η καύση του LPG δεν αφήνει κατάλοιπα στους κυλίνδρους του κινητήρα, γεγονός που επιδρά θετικά στη διάρκεια ζωής του.

Βασική Ανάγκη Κατάρτισης:

Βασική ανάγκη κατάρτισης είναι η νομική υποχρέωση για κατάρτιση επί της Κυπριακής Νομοθεσίας ( περί των Τεχνίτων Οχημάτων Διάταγμα του 2015) για χορήγηση Πιστοποιητικού Βασικής Εκπαίδευσης Υγραεριοκίνησης όσον αφορά την έγκατάσταση συσκευών υγραερίου σε μηχανοκίνητα οχήματα και τροποποιήθηκε  εκ των υστέρων οχήματα,διπλού καυσίμου, καθώς και το Διάταγμα του Υπουργικού Συμβουλίου που εγκρίθηκε στις 30.3.2016 και το οποίο επιτρέπει την χρήση υγραερίου κίνηση ως καύσιμο για μηχανοκίνητα οχήματα.

 

Σε ποιους απευθύνεται :

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα με εξειδικευμένες επαγγελματικές/τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες όπως τεχνικό,εποπτικό,διευθυντικό προσωπικό, σε εργαζόμενους  αδειούχους  μηχανικούς και ηλεκτρολόγους οχημάτων, όπως και διπλωματούχους Μηχανικής Αυτοκινήτωνή/και Μηχανολογικής Μηχανικής.

 

Στόχοι του Σεμιναρίου:

Με το τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες να έχουν αποκτήσει τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που απαιτούνται για την ασφαλή εγκατάσταση συσκευών υγραερίου LPG σε μηχανοκίνητα οχήματα.

Βασικές Πληροφορίες

 

Ημερομηνία Έναρξης: Τρίτη, 21/3/2017
Ημερομηνία Λήξης: Σάββατο, 24/6/2017
Διάρκεια: 24 μέρες, 100 ώρες
Γλώσσα Εκπαίδευσης: Ελληνικά
Χώρος Διεξαγωγής: UCLan CYPRUS, Garage Αυτοκινήτου Πάμπος Αθανασίου (Ιάκωβου Πατάτσου 38, Βιομηχανική Περιοχή)
Κόστος : 425.00
(Ποσό: €425.00  |  ΦΠΑ: €403.75  |  Επιχορήγηση ΑνΑΔ: €1700.00)

Για μακροχρόνια άνεργους συναφή με το επάγγελμα δωρεάν και για φοιτητές δίνονται ειδικές τιμές.
Εκπαιδευτής: Μάριος Αγαπίου
Συντονίζει: Κωνσταντίνα Σκάλου
Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλέφωνο: 24400664
Φαξ:24103700
E-mail: [email protected]

Συμπληρώστε ηλεκτρονικά τη φόρμα για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

 

ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

 

Verification